Кучето Бруно, управителят на приюта Златина Пенева и председателят на сдружение „АлДоРа” Росица Василева. Сн. АлДоРа

Младежи от неправителственото сдружение „АлДоРа” дариха над 300 килограма храна на общинския приют за бездомни животни „Тонка Петрова”. За да я осигурят, младите хора положиха повече от 400 часа доброволен труд миналата година, съобщиха от неправителствената организация.

Абитуриентите са работили в обществени институции и неправителствени организации, а доброволческия им труд са остойностили представители на шуменския бизнес. Младежите са решили с част от заработените средства да осигурят храна за приюта през зимата. Те се надяват сред многото си ангажименти като кандидат-студенти, да намерят свободно време и за разходки с кучетата.

Темата за бездомните животни вълнува младите хора и те ангажирано и активно се опитват да помагат, съобщават от „АлДоРа”. През годините младежите от организацията са направили триминутен клип и информационна кампания за приюта, полагали са доброволчески труд там, предоставяли са храна, включително купена с награди от конкурси

Предизвикателството към младежите този път е в рамките на проект „ДАР” /Добротворчески акции за развитие/, който се реализира по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ на Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име