DCIM102GOPRO

На 29 януари най-силните бегачи на България ще трябва да премерят сили в Брутус Рън, едно изключително трудно състезание организирано от варненския клуб АйРън. Участниците избират две нива на трудност – Warrior или General. В надпреварата ще участват общо 70 отбора, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

Състезанието включва изтощително зимно бягане с ориентиране по карта, сеч на дърва, пренасяне на пръст и още много изненади. По време на цялото трасе членовете на отбора /двама на брой/ ще бъдат вързани един за друг с петметрово въже. Развързването на възела или премахването на въжето, дори за кратък период от време, ще доведе до дисквалификация.

Състезанието няма маршрут. Ориентирането в гората ще става с компас и карта. В една от точките бегачите ще трябва да отсекат акациева трупа, в друга да напълнят чувал с пръст /15 кг за жените и 22 кг за мъжете/ и да го носят 1 километър. Изкачване по отвесна стена, решаване на логически задачи и още много препятствия очакват отборите в събота.
Надпреварата ще се проведе на територията на ДЛС-Шерба.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име