Ст. ком. Георги Гендов

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност е в ход на територията на ОДМВР- Шумен. Целта ѝ е да се подобри средата на сигурност в областта и да се гарантира обществения ред.

След изготвен анализ са изведени уязвими места на територията на всички районни управления, които ще бъдат обект на проверки, каза директорът на полицията ст. комисар Георги Гендов. Извършват се множество действия по пресичане на незаконна дейност и за разкриване на престъпления. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачите на автомобили, като целта е да не се допускат неправоспособни и водачи, които шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

Наша основна задача е да осигурим сигурността и спокойствието на гражданите на територията на цялата област, допълни Гендов.

В резултат на засиления контрол и поредицата от специализирани полицейски операции се наблюдава намаление на престъпността през изминалата година, от читат от регионалната дирекция. През 2022 г. са регистрирани 1796 престъпления, като от тях са разкрити 1092, което е близо 61% разкриваемост. За сравнение, регистрираните престъпления през 2021 г. са били със 110 повече, а разкриваемостта е била малко над 52%. Отчита се намаление както на взломните кражби, така и на домовите, и на кражбите от магазини.

Специализираните полицейски операции като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността ще продължат. В операцията, която е в ход, освен полицейски и служители на жандармерията, са включени още служители на община Шумен, ОДБХ, РИОСВ, ТД на НАП- Шумен, РДГ- Шумен

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име