Областният управител проф. Христо Христов се обръща с апел към жителите на региона да участват с предложения за послание на област Шумен в проекта „Пилон Рожен“, призовават от администрацията.

Проектът предвижда на Роженските поляни да бъде изграден 111-метров пилон, на който ще се вее българското знаме. Пилонът ще бъде издигнат на надморска височина от 1 430 метра, ще е най-високият в Европейския съюз, а знамето ще се вижда от километри разстояние. За тази цел стартира Национална дарителска кампания „България заслужава“. Проектът ще се реализира изцяло с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и местни власти.

Предвижда се в основата на пилона на мраморна плоча с картата на България да бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.

В тази връзка и с цел най-точно да бъдат представени особеностите и уникалните дадености на област Шумен, Областна администрация обявява конкурс за послание на област Шумен. Посланието трябва да съдържа до 7 /седем/ думи и да е на български език. До 17 февруари, петък, своето предложение може да направи всеки, който желае да се включи. Предложенията могат да се подават на електронните пощи на Областна администрация-Шумен oashumen@oblastshumen.government.bg, press@oblastshumen.government.bg или в Центъра за услуги в сградата на администрацията на адрес бул. „Славянски“ №30.

Жури ще разгледа и ще извърши подбор на получените предложения. Класираното на първо място послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, а авторът му ще получи награда.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име