Четирима шофьори са задържани през почивните дни, след като при проверки е установено, че управляват автомобили под въздействие на наркотици, съобщиха от ОДМВР – Шумен.

22-годишен шуменец е задържан в полицейския арест, след като бил засечен да шофира след положителна на наркотични вещества проба. Проверката била извършена около 14 ч. на 29 януари на ул. “Северна“ в Шумен. Спрян бил водач на лек автомобил Ауди А4, управляван от 22-годишен местен жител. Тестван бил с дръг чек, отчетена била положителна на метамфетамин проба. При извършена проверка в автомобила бил намерен плик с около 5 грама бяло кристално вещество с неправилна форма, по данни на 22-годишния – метамфетамин. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл.343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 8.30 ч. на 27 януари за проверка на бул. „Симеон Велики“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Тойота Ярис с шуменска регистрация. Зад волана бил 30-годишен местен жител. От него и жилището му са иззети около грам суха тревиста маса, за която твърди, че е марихуана и около грам розово на цвят и бучки вещество, което предстои да бъде изследвано. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 Б ал. 3 от НК.

36-годишен мъж от Шумен е задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Проверката била извършена около 23.55 ч. на 27 януари на ул. “Калиакра“ в града. Спрян бил водач на Мерцедес Ц 220 ЦДИ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 36-годишен местен жител. Изпробван бил с дръг чек, отчетена е положителна на амфетамин и метамфетмин проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в автомобила са намерени и иззети две топчета с бяло кристално вещество, увито в станиол, което по негови данни е метамфетамин. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Около 9.30 ч. на 27 януари за проверка на ул. “Марица“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес. Зад волана бил 27-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на канабис проба. Не е дал кръвна проба за анализ. При последвала проверка в автомобила са намерени саморъчно свита цигара, а в жилището му около грам суха тревиста маса, по думите му – марихуана. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име