Седем души са задържани по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която се проведе в област Шумен, съобщиха от полицията.

Извършените арести са за шофиране след употреба на наркотични вещества, притежание на наркотични вещества, държане на акцизни стоки без бандерол, незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, кражба на дървесина. Иззети са над 16 кг тютюн без акцизен бандерол, 840 къса цигари без бандерол, установени са две незаконни прикачвания към ел. мрежата, иззети са 6 кубика дървесина, които са били без надлежни позволителни.

11 досъдебни и 7 бързи производства за регистрирани престъпления са образувани по време на операцията. Екипи на четирите районни управления са извършили проверка на 913 души, двама от които са били обявени за издирване и са намерени.

За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 62 акта за установени административни нарушения. Съставени са 14 АУАН и констативни протоколи от други институции, които са били включени в операцията.

Проверени са 14 заложни къщи, шест пункта за изкупуване на  черни и цветни метали, 19 автоморги, сервизи и депа за автомобили. Извършени са проверки в 57  търговски обекта.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име