Още един човек почина след тежката катастрофа край Шумен вчера следобед, съобщиха от полицията. Снощи в шуменската болница е почина 29-годишен млад мъж, който е пътувал в колата, блъсната от камион на изхода на Шумен, до разклона за Мараш.

Сигнал за тежката катастрофа беше подаден в 14,13 ч. По предварителни данни, водач на лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация на излизане от Шумен не спрял на знак „Стоп“ и бил блъснат от товарен автомобил Волво, който се движел по път с предимство. По следите се вижда, че шофьорът на камиона явно се е опитал да спре, но не е успял и е изхвърлил леката кола от пътя.

На място е загинал водачът на лекия автомобил, 56-годишен мъж. В болница бяха откарани трима пътници в автомобила.  Заради тежки наранявания, 29 годишен мъж от Мараш е починал по-късно в лечебното заведение.

От полицията съобщиха, че шофьорът на камиона, 42-годишен от Нови пазар, е правоспособен водач, пробата му за алкохол е отрицателна. Шайбата на тахометъра му е показвала скорост от 60 км/час при катастрофата.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име