Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол, а други двама – след употреба на наркотични вещества и техни аналози, по време на акцията на полицията вчера.

Малко преди 11 часа за проверка на ул.“ Ген. Драгомиров“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген – ЛТ 35 с шуменска регистрация. Зад волана бил 46-годишен мъж от село Загориче. Тестван бил  дръг чек, който отчел положителна на метамфетамин проба. Мъжът е дал кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в обитавано от него жилище в Шумен криминалисти иззели електронна везна и топче, увито в алуминиево фолио –  бял кристал, информираха от полицията. Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК и чл. 354 „А“ ал. 3 от НК.

Около 18:30 часа на ул.“ Кирил и Методий“ в село Салманово полицейски служители от РУ- Шумен извършили проверка на 19-годишен водач на мотопед „Ямаха“. Установено било, че мотопедът, който местния жител управлява, не е регистриран по надлежния ред. Пътни полицаи го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на канабис проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. След извършено претърсване, от жилището му в селото са намерени и иззети електронна везна, гриндер и около грам суха тревиста маса, по данни на водача- марихуана. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, за извършени престъпления по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК и чл. 354 „А“ ал. 3 от НК.

Малко преди 16:30 часа на кръстовище, образувано от улиците „Александър Стамболийски“ и Хан Омуртаг“ във Велики Преслав за проверка бил спрян водач на лек автомобил Рено „Канго“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 60-годишен местен жител, който бил в нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,58 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града, за извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

51-годишна жена от Шумен е установена да шофира след употреба на алкохол. Проверката била извършена малко след 16:30 часа след възникнало птп с материални щети на ул.“ Света гора“ в града. Зад волана на лек автомобил Пежо 307 с шуменска регистрация била местна жителка. Тествана била с дрегер, който отчел 2,43 промила алкохол в издишания въздух. Отказала да даде кръвна проба за анализ. Задържана е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, образувано е бързо производство за шофиране след употреба на алкохол с над 1,2 промила.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име