Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежкия пътен инцидент, при който загинаха двама мъже.

Произшествието стана около 14:30 часа вчера на околовръстния път на разклона за село Мараш. 56-годишният водач на лек автомобил, движейки се в посока село Мараш, не спирял на знак „Стоп“ и навлязъл на път с предимство. Там в този момент се движел товарен автомобил, натоварен с 25 тона фракция. Въпреки опита на водача на камиона да спре, се стигнало до сблъсък.

На място загина шофьорът на лекия автомобил, а на път за болницата загива и негов спътник (на 30 г.). Тежко е пострадал още един от пътуващите в превозното средство – мъж на 52 г., който е настанен за лечение с опасност за живота. Без наранявания е четвъртият пътник в колата – жена на 23 г.

Направените тестове на 43-годишния водач на товарния автомобил за употреба на алкохол и/или наркотични вещества са отрицателни, той е правоспособен.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитани са свидетели на инцидента.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име