Мая Манолова и кандидати за депутати посетиха килийното училище в квартал Дивдядово

ЛЕВИЦАТА! представи своите кандидати за народни представители и приоритети в гр. Шумен

Лидерът от Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“  Мая Манолова, заедно с кандидатите за народни представители от лявото обединение в гр. Шумен, се срещнаха с граждани и представиха своите приоритети и каузи, които ще защитават в следващото Народно събрание.

Срещите с обществеността на обласния град започнаха с дискусия с представители на трудовия екип на местна фирма за производство на оборудване за фотоволтаичницентрали. На срещата водачът на листата на Коалиция„ЛЕВИЦАТА!“ в Шумен Веселин Тодоров  потвърди ангажимента на коалицията да бъде представител на работещите хора, на семействата, българските производители, земеделци, хора на науката и изкуството, чиито интереси никой не е защитавал през последнитегодини. Галопиращата инфлация и мерките за овладяване на произвола на картелите и монополите, свръхпечалбите за сметка на обикновените хора, както и закондателство, коетода гарантира, че произвол няма да бъде допускан, са сред първите задачи на ЛЕВИЦАТА! в Народното събрание.

По-късно, на среща с представители на обществеността и медии от гр. Шумен г-жа Мая Манолова представи листатана коалицията и подчерта, че това са хора, които са се доказали професионално, успешни са в това, което правят и имат желание да работят за хората.

Преди срещата, в качеството си на адвокат, Мая Манолова и адв. Лидия Ангелова спечелиха второ поредно дело, искащо ефективна присъда „лишаване от свобода“ заради участието в протести на граждански активисти. Билан Янчев получи окончателна оправдателна присъда по безппецедентно наказателно дело заради неносене на маска в магазини и заведения като част от протест срещу Ковид ограниченията и зеления сертификат. Преди това подобно наказание искаше прокуратурата от гражданския активист заради участие в протест срещу високите цени на горивата.

„Ние сме за мир“, подчерта Мая Манолова и потвъдри позицията на ЛЕВИЦАТА! против изпращане на оръжие вУкрайна. „Войната трябва да бъде прекратена с дипломатическите усилия на всички, а не с въоръжаване“, добави Манолова.

Лидерът от Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ Мая Манолова призова още веднъж да спре войната, която БСП води с президента Румен Радев. Тя изрази подкрепата наКоалицията за усилията, които служебното правителство полага за справяне със спекулата и произвола на търговските вериги.

„Обикновените хора са заложници на търговските вериги, банките, телекомите и всички, които получиха подкрепа за преодоляване на последиците от КОВИД пандемията, а после и за високите цени на електроенергията. Хората наБългария, работещите хора, поеха солидарно технитепроблеми, но те не отвърнаха със същото. Напротив, надуха цените, въведоха нови такси и отчетоха свръхпечалби загодината, в която светът се тресеше от криза, война и инфлация. Това ние няма да го допуснем. Ще внесем вПарламента Закон за облагане на свръхпечалбите и създаване на фонд „Солидарност“, който да бъде използван именно за решаване на проблемите на хората“.

„Ние казваме НЕ на спекулата, НЕ на хранителнните продукти на златни цени, НЕ на високите такси на банките“, категорична беше Манолова. Тя добави, че структурата на печалбите на банките не е тайна – голяма част се формират от таксите, а не от същинската дейност на банките, които отново са повишени. „На прага сме на нови ограничения за българските граждани, на ново покачване на лихвите. Банките никога няма да пострадат, затова „ЛЕВИЦАТА!“ ще внесе закон за ограничаване на растежа на банковите такси и на банковите разходи, за да може българските граждани да получат необходимата защита в условията на тежка икономическа и финансова криза. Тази тема се повдига само от „ЛЕВИЦАТА!“, завърши Манолова.

От ЛЕВИЦАТА! посетиха и килийното училище в квартал Дивдядово в Шумен, което е едно от най-старите в страната и в историята му се преплитат имената на Васил Левски и Панайот Волов. Сега с труд и средства от местните хора то се възстановява отново и Мая Манолова призова и други будни хора, които ги е грижа за българските светини, да подкрепят това начинание.

На финала на срещата с граждани водачът на листата, учителят по история и цивилизация и директор наПрофесионалата гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ Веселин Тодоров, представи останалите кандидати отШумен: Диян Йорданов – инженер, Светла Ненова – администратор, Ивайло Иванов – инженер химик, Геновева Цветкова – начален учител, Иван Иванов – адвокат, Димитър Христов – строителен предприемач, Валери Митев – предприемач

„Гласувайте с номер 14, за да бъдат защитени вашите интереси в следващото Народно събрание! Гласувайте с машини, за да не допуснем връщането на статуквото в Парламента“, призова в заключение Мая Манолова.

Пресцентър коалиция Левицата!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име