Началникът на РУ- Нови пазар проведе среща с жителите на село Могила. Тя е част от предвидените по график с жители на малки и отдалечени населени места, съобщиха от полицията. Гл. инсп. Веселин Райнов за пореден път призова хората да бъдат внимателни във връзка със зачестилите опити за телефонни измами. Разяснени са им основните сценарии, които измамниците ползват, както и начините по които трябва да реагират. За пореден път им беше обяснено да не предоставят лични данни на непознати, както и да не дават пари искани по телефона.

Раздадени са листовки със съвети към жителите на селото. Освен за телефонните измами началникът на полицейското управление в Нови пазар и началникът на РУ- Каспичан Васил Василев припомниха на хората да бъдат особено бдителни когато в домовете им идват непознати хора, представяйки се за търговци или такива, които извършват различни ремонти. Преди Великденските празници през  малките населени места преминават амбулантни търговци, които предлагат или търсят да закупят животни.

Препоръчано на жителите е да не допускат в жилищата си непознати, които могат да извършат кражби, както и да не се доверяват на мними майстори, които им предлагат изгодни услуги като смяна на улуци, смяна на керемиди и др.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име