Анета Георгиева е икономист, завършила е Икономическия университет във Варна. Работила е 12 години в Държавен финансов контрол, където е минала по цялата стълбица от редови инспектор до главен финансов експерт и ръководител на направление „Промишленост, търговия и услуги“. След това е назначена с конкурс за заместник-директор на Здравната каса още при създаването на институцията. От 16 години работи в частния бизнес като главен счетоводител

Един от учредителите на Демократи за силна България в Шумен, шеста в депутатската листа на коалиция ПП – ДБ

Анета Георгиева има опита и желанието да работи за това, България да бъде справедлива държава с висок жизнен стандарт. Ако бъде избрана за народен представител, работата й ще бъде насочена основно към подкрепа на малкия и среден бизнес в област Шумен чрез осигуряване на инвестиции за преодоляване на регионалните неравенства, чрез ефективно и опростено административно обслужване, подобряване на икономическата среда и създаване на данъчна предвидимост.

В генералната политика на коалицията са предвидени 50 млн. лв. за преодоляване на регионалните неравенства и тези средства ще се насочат основно към малки и средни предприятия, казва Георгиева. Според нея, тази мярка е изключително необходима, защото в страната има големи диспропорции в икономическото развитие на отделните региони.

Друг приоритет за Анета Георгиева е опростяване на административното обслужване както за фирмите, така и за гражданите. Сега процедурата е толкова бавна, тромава и бюрократична, че хората трудно се оправят, губи се много време и усилия, коментира Георгиева. Тя казва, че е необходима и данъчна предвидимост, за да се улесни бизнеса. Трябва да не се променят постоянно закони, изисквания и срокове, защото всичко това страшно ангажира бизнеса и е неприятен тормоз за служителите, казва Анета Георгиева

Като човек, който от дълги години работи в частния бизнес, тя посочва, че най-големият проблем за бизнеса е липсата на нормална пазарна среда и трудният достъп до финансиране. У нас няма нормална среда, за да правиш бизнес, особено за малките фирми, коментира Георгиева. И дава пример с обществените поръчки, които според нея трябва задължително да се преразгледат като процедура. „Не знак как се правят тези поръчки, но в Шумен ние от години не сме печелили нито една поръчка, при положение, че фирмата ни е в бранша пътно строителство още от самото начало, една от първите в страната, утвърдена като изпълнител. Но досега изобщо не можехме да се класираме за обществените поръчки, всички ги печелят варненски и софийски фирми. Едва сега спечелихме една-единствена поръчка. Това ме навежда на мисълта, че тези поръчки се раздават само на големите фирми, а малките губят по всички показатели“, коментира Георгиева.

Тя посочва, че и финансирането за малките фирми е трудно достъпно. Изискванията на банките са ужасяващи, казва Георгиева. И обобщава: За съжаление, в България няма нормална среда, за да правиш бизнес – нито достъп до финансиране, нито реална конкуренция, нито реална пазарна среда!

Затова приоритет за Анета Георгиева е подкрепата за малкия и средния бизнес и подобряване на икономическата среда

Анета Георгиева е с преференция 106 в листата на ПП–ДБ

Пресцентър ДСБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име