Ема Хафнер, сн. WPK

За трета поредна година австрийската болница Wiener Privatklinik /WPK/, която отчита 48 % ръст на българските пациенти, е класирана сред „Най-добрите болници в света“ от американското издание Newsweek. Болницата беше наградена за висококачествените грижи, предоставяни от международно признати лекари и за модерната си медицинска база, съобщиха от лечебното заведение. Разположена във Виена, Wiener Privatklinik е единствената частна болница в Австрия, получила този сертификат.

Класацията „Най-добрите болници в света“, публикувана от Newsweek в сътрудничество с платформата Statista, се еправи за пети път и включва над 2300 болници от 28 държави по света. Подборът е направен въз основа на препоръки от здравни специалисти, проучвания сред пациенти и ключови показатели за ефективността на болниците.

Wiener Privatklinik има над 12 000 хоспитализации годишно, като приблизително 40% от пациентите на болницата са от други държави, предимно от Централна и Източна Европа, включително от България.

Броят на пациентите от България се е увеличил с 48% на годишна база след пандемията от Ковид-19. Сред най-често търсените медицински услуги са лечението на онкологични заболявания, сложни операции в областта на ортопедията и травматологията, сърдечно-съдовата хирургия, реконструктивната хирургия и хирургията на периферните нерви, както и детската хирургия.

През годините близо 250 български пациенти са получили лечение във Wiener Privatklinik. Пациентите могат да се възползват и от онлайн медицински консултации от австрийски специалисти във виртуалната клиника WPK Online Healthcare Center, която предлага над 20 медицински специалности.

„Класирането сред „Най-добрите болници в света“ за трета поредна година утвърждава позициите ни в предоставянето на най-новите и иновативни грижи за здравето на нашите пациенти от реномирани лекари въз основа на последните научни насоки и медицински иновации. Гордеем се, че сме признати за водеща болница, която предлага достъп до мултидисциплинарни грижи, международно признати лекари и най-съвременните медицински технологии. Тази награда утвърждава непрестанните ни усилия да предоставяме възможно най-високо качество на медицински грижи, комфорт и безопасност на пациентите от цял свят, които избират да се лекуват в нашата болница във Виена“, казва Ема Хафнер, ръководител на отдел „Маркетинг и международни пациенти“ във Wiener Privatklinik.

Wiener Privatklinik разполага с 10 медицински центъра, които предлагат медицински грижи в различни клинични области, включително консултации, профилактика, прецизна диагностика и съвременно лечение, използвайки най-новите терапевтични подходи и хирургични техники. Онкологичният център, WPK Cancer European Academy Cancer Center, е най-всеобхватното и реномирано частно лечебно заведение за диагностика и лечение на рак в Централна и Източна Европа.

Всеки пациент разполага с възможността за консултация с над 400 лекари с изключителен опит, включително международно признати научни изследователи. Тази година 14 лекари, сътрудничещи на WPK и специализиращи в различни медицински области, бяха класирани сред най-добрите 6% учени в света според класация на Станфордския университет.

Неотдавна болница WPK разшири набора си от иновативни медицински процедури с придобиването на хирургическия робот Da Vinci Intuitive Surgical System. Системата се използва за минимално инвазивна хирургия в различни специалности, включително обща хирургия, сърдечна и гръдна хирургия, онкология, гинекология и урология.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име