Мария Габриел получава първия мандат от президента Румен Радев. Снимка Прессекретариат на президентството

Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел връща първия мандат за съставяне на правителство. Днес в 15 часа се очаква тя да представи и състав и структура на кабинет с първия мандат. До момента имена на министри не са съобщавани, но се очакваше сред тях да има и експерти от ДПС и „Има такъв народ”.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обаче снощи заяви, че няма да подкрепят кабинета.

В пост във Фейсбук, той обясни, че миналата седмица от „Има такъв народ“ са решили да постъпят отговорно и да подкрепят експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени.

„До днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат“, написа Трифонов.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име