Разнообразни инициативи в различните библиотечни пространства организира Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен на 26 май от 18.30 до 24.00 часа.

Посетителите ще могат да разгледат няколко експозиции – изложба с произведения на изкуството, притежание на библиотеката, издания на местния и националния периодичен печат от първата половина на XX в., които под наслов „На тази дата в миналия век” представят случилото се на 26 май в годината на тяхното издаване и изложбата „Ретротехника в библиотеката”, съобщиха от Обшината.

На любителите на приложните занимания библиотеката ще предложи ателие за сухо плъстене на вълна, ателие за изработка на бижута и ателие за арттерапия „Оцвети ме”. В Каталожна зала ще е традиционният благотворителен базар със стари книги и списания, дребна публикация и издания на библиотеката, а от 20:00 ч. на откритата западна тераса ще започне концертната програма с авторска музика на Атанас Атанасов (акустична китара) и изпълнения на Райна Гатева (вокал).

Част от Нощта е и филмовата програма в отдел „Изкуство”, където ще бъдат представени научно-популярните филми от поредицата „Тайни и загадки” на The History Channel: „Атлантида – изгубената цивилизация”, „НЛО – първи срещи”, „Свещени места”, „Нострадамус – пророкът на гибелта”, „Библейският шифър: Предсказанието за Армагедон”. Част от филмовата програма е и игралният филм „Батман” (2022г.).

В залата за заемане на литература за дома ще бъдат оформени фензоните „Личностно развитие и самоусъвършенстване” и „Смехът между кориците на книгите”. Предвидени са и традиционните атрактивни посетителски турове в библиотечните книгохранилища.

За детската аудитория са предвидени празнично шоу на Танцова организация „Танцувалня” и Музикална школа „Моника Ла, Ре, Ми” пред входа на Детския отдел, забавления с Face Art от 19:00 до 23:00 ч. в детската заемна зала, ателие за оцветяване на любими приказни герои и декоративни фигурки от 19:00 до 23:00 ч. в Младежкия център и ателие Морска акваристика” от 20:00 до 22:00 ч. във входното фоайе на Детския отдел, кино с пуканки – прожекция в детската читалня на анимационните филми „Фъстъчетата” (18:30 ч.) и „Шантаво семейство” (21:30 ч.).

По традиция посетилите библиотеката от 18:30 до 24:00 ч. на 26 май ще могат да си направят годишен читателски абонамент на цената на еднодневен пропуск от 2 лв., като за децата до 14-годишна възраст регистрацията ще е безплатна.

В Нощта на библиотеката РБ „Стилиян Чилингиров” ще предлага традиционните си услуги и ще работи с читатели от 12:00 до 17:30 ч.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име