С година закъснение, най-после в Шумен започва прословутият ремонт на улиците, за който общината тегли 20-милионен заем.

В момента се ремонтират 4 улици в града – „Шуменска комуна“, „Иван Рилски“, „Неофит Рилски“ и  „Цветан Зангов“. Улиците ще бъдат изцяло преасфалтирани, ще се изградят нови тротоари и бордюри.

Предстои и рехабилитация на три междублокови пространства – по ул. „Цар Освободител“ № 64 и 66, ул. Съединение“ № 45 и ул. „Владайско въстание“ №20, съобщиха от общината.

Според уверенията на кмета Любомир Христов, няма да се изваждат улици от списъка, който беше приет от общинския съвет, въпреки че инфлацията изяде част от тегления кредит. Кметът не се ангажира и с твърд график за ремонтите, защото възниквали и проблеми с водопроводите, кабелната телевизия и т.н.

Веднага след приключване на работата по тези обекти, ремонтите ще продължат по улиците „Васил Априлов“, „Отец Паисий“, „Любен Каравелов“, „Св. Райко Шуменски“, „Д-р Петър Берон“, „Николай Коперник“, „Антим I“, „Боян Пенев“, „Московска“ и „Кирил Пейчинович“.

Със средствата от заема ремонтни дейности текат и в селата на общината. Приключи асфалтирането на улиците „Победа“, „Атанас Димитров“ и „Александър Стамболийски“ в село Панайот Волов, от началото на тази седмица фирма „Барс“ АД вече работи в Белокопитово.

Решението за кредита беше гласувано от общинския съвет още през октомври 2021 г. През февруари 2022 г. беше избрана Д банк за отпускане и обслужване на заема, а след 8 месеца протакане през юни 2022 г. общината най-после обяви обществена поръчка за ремонта на улиците.

И в края на 22-ра обаче процедурите по обществената поръчка не бяха завършени, а от кметския екип заявиха, че 20-милионният ремонт на улиците ще започне „следващата година при хубаво време“ /повече тук/. В крайна сметка, за изпълнител на ремонтите в Шумен беше избрана фирма „Автомагистрали „Черно море“

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име