Снимка iStock

Състезание по колоездене, бягане и дуатлон ще се проведе в Шумен, съобщиха от велоклуб Илчов баир. Надпреварата ще се проведе на 25.06 (неделя), със старт-финална точка алеята зад паметник „Създатели на българската държава“. Очаква се тази година в състезанието да се включат около 200 колоездачи, бегачи и дуатлонци от цяла България, Украйна и Испания.

„Шуменско плато 2023“ се провежда с подкрепата на Община Шумен, Природен парк Шуменско плато, Североизточно държавно предприятие.

Дистанциите, на които ще бъдат предизвиквани състезателите са три – 48 км колоездене, 27 км колоездене, или бягане и 13 км бягане. Избралите да се състезават в дуатлона трябва да колоездят 48 км, след което да бягат още 13. Стартовете са от 8:30 и 8:40 сутринта на 25-и юни.

Трасетата се простират по всички склонове на Шуменското плато и минават по някои от забележителностите по него. Част от тях са феноменът „Окото“ и котата, маркираща връх Търнов дял – най-високата точка на платото. По маршрутите ще са разположени четири подкрепителни пункта, където състезателите ще могат да „заредят батериите“ и да продължат към финала. Ще се минава и покрай няколко чешми.

Паричните и предметните награди за всички възрастови групи са осигурени от спонсори на състезанието. А възрастовите групи са: деца до 14 г., юноши и девойки 15-17 г., мъже и жени 18-39 г., мъже и жени над 40 г. От тази година, освен призьорите, медали ще получат и всички, които успешно завършат своите дисциплини. Отличията са специално изработени за Велоклуб Илчов баир от известния шуменски фотограф и занаятчия Стоян Драев.

Участниците могат да дойдат със семействата си и да се разположат на палатковия лагер, който ще бъде устроен на голямата поляна зад Паметника.

„Шуменско плато 2023“ ще бъде съпътствано и от още две събития – за най-малките гости на събитието и техните родители от Природен парк Шуменско плато ще осигурят безплатно посещение на Летния информационен център.

Shumen Early Runners – ранобудните шуменски бегачи организират в неделя преди награждаването краткото, но атрактивно състезание „Бирена миля“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име