За седемнадесета поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменските деца лятна Детска работилница за изкуство със занимания в различни клубове и ателиета.

В периода 19–23 юни ще са заниманията в клуб „Горско училище”, подходящ за възрастовата група 6–12 години. Занятията ще се състоят в Информационния център на ПП „Шуменско плато”, където чрез възможностите на интерактивната зала на центъра и на кът „Горско училище” децата ще се запознаят с природното богатство на парка и със следите от историческото ни минало на неговата територия. Участието в клуба е с такса 1 лв на ден, като родителите на записаните деца имат ангажимента да ги водят и вземат след приключването на заниманията. От 26 до 30 юни децата на възраст 6–13 години ще могат да се включат в клуб „Млад полицай” със занятия по актуални теми от ежедневието на полицаите и практически занимания – демонстрации на работата с полицейски кучета, запознаване с полицейския автомобил и др.

В началото на юли библиотеката предлага на шуменските деца два клуба на творческата школа „От нота до цвят” – Арт Творилница „От нота до цвят” за акварелни рисунки и работа върху текстил (3–7 юли, възрастова група 6–13 години) и „Музикални дарования с „От нота до цвят” (10–14 юли, възрастова група 7–14 години) с практически занимания в различни певчески стилове и жанрове. Пак през юли, в две групи, ще са и заниманията – тренинги и ролеви игри на здравна тематика, в клуб „Със знание и игри, здравето си запази” (17–21 юли и 24–28 юли, възрастова група 6–13 години).

През месец август ще са заниманията в клубовете „Красотите на Шумен през обектива” (31 юли – 4 август, възрастова група 7–13 години) за първи стъпки в света на фотографското изкуство и „Морска акваристика” (7–11 август), предлагащ любопитни факти за света на кораловите рифове и практически занимания по темата – наблюдение под микроскоп, обгрижване на обитателите в соленоводния аквариум на библиотеката и др. Участниците в клуб „Морска акваристика” (възрастова група 7–13 години) ще бъдат избрани чрез жребий сред дарителите в кампанията за закупуване на нови рибки. XVII Детска работилница за изкуство ще приключи през август със заниманията в клуб „Млад пожарникар” (14–18 август, възрастова група 9–13 години) за запознаване с подготовката и ежедневието на пожарникарите и с работата на пожарната команда.

Записването в клубовете на XVII Детска работилница за изкуство се осъществява на място, в Детски отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството и с активна читателска карта на детето.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име