Наркооранжерия е разкрита от криминалисти на РУ- Нови пазар, съобщиха от полицията. Иззети са 345 растения от рода на конопа, над килограм сух канабис, а двама мъже от Шумен са задържани.

Реализацията е осъществена през вчерашния ден в рамките на спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с производство, разпространение и трафик на наркотични вещества,  разпоредена от главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Действията са предприети след придобита оперативна информация и проведено професионално наблюдение от криминалисти на РУ- Нови пазар, а в планираната акция, извършена в района на промишлената зона на Нови пазар, са включени  служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и  „Специални тактически действия“.

След арестуването на баща и син от Шумен – на 61 и 29 години, последвало и претърсване на постройки на втори етаж в бивше предприятие. Там  криминалистите заварили три отделни помещения в работен режим, оборудвани с всичко необходимо за  отглеждане на растения от рода на конопа.

Открити са общо 345 растения, достигнали различна фаза на растеж- между 30 см. и 2.20м., и около 1.2 кг суха тревиста маса- канабис. Иззети са лампи, системи за климатизация и вентилация, торове и различни препарати, ползвани в отглеждането.

Двамата родственици са задържани за произвеждане и държане на наркотични вещества за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. На И.М.И. (61 г.) и И.И.И. (29 г.) са повдигнати обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК и по чл. 354в, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Прокуратурата ще настоява за налагане на най-тежката мярка – „задържане под стража“.

Процесуално-следствените действия  в рамките на образуваното досъдебно производство продължават и днес под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име