В Шумен протестиращите не блокираха пътища

Земеделски производители и животновъди от цялата страна излязоха днес на протест срещу решението на парламента да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна.

Затворени са главни пътища, затруднено е движението на гранични пунктове. Обявени са блокади на 47 места в страната.

Протестиращите настояват отново да се въведе забрана на вноса от Украйна на пшеница, ечемик, слънчоглед и рапица и да се забрани вноса на нерафинирано олио, сухо мляко, мед, месо и месни продукти, замразени и свежи плодове и зеленчуци. За разлика от колегите си в страната, в Шумен протестиращите не блокираха пътища, тъй като нямаха разрешение за това. Те излязоха с 50 селскостопански машини в района на Пети километър.

Фермери от Шуменска област излязоха с 50 селскостопански машини в района на Пети километър

Земеделски производители от Ямбол, Сливен, Карнобат, Айтос и Бургас с близо 300 трактори и земеделски машини блокираха „Петолъчката“, предаде БНТ. Протестиращите обещаха при натрупване на колони с автомобили на Петолъчката периодично да пропускат колоните.

Земеделски производители организираха протест край ГКПП „Дунав мост“ при Русе, като блокираха със земеделски машини движението в района на граничния пункт. Участниците в недоволството, което е част от националния земеделски протест, издигнаха транспаранти с надписи „Системата ни убива!“, съобщи обществената телевизия.

В Монтана повече от 50 селскостопански машини и около 200 леки автомобили блокираха за минути Е-79. В момента пътя Монтана-Враца е блокиран и движението към София е пренасочено през прохода „Петрохан“. Заради забраната от там да минават превозни средства над 12 тона, тапата от моторни превозни средства на околовръстния път е дълга.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име