С инициатива за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ и празник в Източния парк Търговище ще отбележи 22 септември – Ден на Независимостта на България.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за трета поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда.

Всички желаещи да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървените от тях крачки на 22 септември, записани на мобилно или смарт устройство. Трябва да се приложи и снимка/селфи от разходката до исторически или природни забележителности в рамките на община Търговище.

Участието в инициативата е индивидуално. Извървелите минимум 10 000 крачки на 22 септември ще участват в жребий за разпределението на 50 награди. Специална награда е предвидена за участника с най-голямо постижение.

Материалите се изпращат до 23:59 ч. на 24 септември, на имейл:  presscenter.targovishte@gmail.com. Посочват се имена и телефон за обратна връзка. Жребият за разпределението на наградите ще бъде изтеглен на 27 септември.

Най-добрите постижения, както и красиви, и забавни кадри, ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Търговище.

В празничния 22 септември, от 10:30 ч. на площадката за ролери в Източния парк започва и празнична програма, организирана от Фолклорен клуб „Омая“ с подкрепата на Община Търговище. Ще има богата фолклорна програма с участието на самодейци, певчески и танцови групи от региона. Ще бъде обособен и кът със занимания за децата. Ще има и групови занимания по зумба. Читалища от общината ще подготвят кулинарна изложба с традиционни ястия, под наслов „Гозбата на Търговище“.

Кметът д-р Дарин Димитров отправя покана за присъствие към всички съграждани. Нека заедно и в добро настроение отбележим Деня на Независимостта.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име