Неделчо Неделчев

Публикуваме позицията на Неделчо Неделчев, кмет на с. Мадара и кандидат за кмет на община Шумен

Местните медии започнаха да отразяват регистриралите се за кандидат-кмет на общината. Във вторник в ТВ Шумен дори имаше разговор между някои журналисти, като се обсъждаха само кандидатурите на основните политически сили и липсата на избор за гражданите на общината. Нито дума за останалите кандидати!

А как може да избереш, когато нямаш информация за всеки, регистрирал се извън партиите на статуквото?

Няма информация за мен, Димитър Ковчазов – тези кандидати според някои журналисти са неизвестни и не заслужават внимание. Може и така да е – не мога да давам такива заключения за опонентите си, но аз лично съм обиден, защото оценката трябва да бъде дадена от хората, а не от медиите!

Защо остава у мен усещането, че някои от участниците в предстоящия “мач” го започват с 1-2 гола преднина благодарение на “арбитъра”?

Искам да си припомните имало ли е между настоящите кандидати за общински кмет човек, който да е поставял многократно и на общинския съвет, и на администрацията проблеми като:

1. Финансовата независимост на административните единици на общината – кметствата;

2. Неефективният начин на управление на средствата от такса битови отпадъци и обслужването на контейнерите за смет в селата;

3. Ефективно решение за проблема с питейното водоснабдяване на града, при което няма да са необходими десетки милиони и пречиствателни съоръжения

4. Разширяване правомощията (макар и минимално) на кметовете на кметства при работата на Общинския съвет;

5. Гарантиране на минимум 30% от финансовите постъпления от наеми и продажби за населеното място – тук заедно с колегата ми Стефан Живков и Националното сдружение на кметове на кметства постигнахме директен пробив в националното ни законодателство.

6.  Даване възможност на гражданите директно да решат въпроси, свързани със собственото им бъдеще – надявам се си спомняте борбата ми с кмета Христов, администрацията и Общинския съвет, за да „разрешат“ на хората сами да преценят дали Мадара трябва да е част от Шумен или да го напусне;

7. Борбата ми срещу беззаконията, извършвани от самата Община – спомняте си навярно съвсем пресния случай, когато се оказа, че вместо да бъде орган, който да контролира и спира незаконното строителство, тя самата се оказва нарушител и заплаха за здравето на цялото село Мадара и Кюлевча, тъй като незаконната канализация и септична яма в охранителната зона на водоизточника на селото се оказа нейна собственост и дело на един от предишните и настоящ кандидат за кмет на Шумен.

Посочете ми поне един от кандидатите за кмет, който да е бил толкова активен през последните 4 години!

Няма да намерите такъв – за всички останали гражданската позиция се ограничава само за периодите, когато има избори.

И точно поради това, че желая да остана независим за моята кампания, ще разчитам основно на Фейсбук и на вас, които също искате да променим тази Община, където няма да ви управляват (обикновено некадърно), а вие ще сте управляващите.

А ако искате да помогнете, то може да го направите и без да бъдете спонсори – достатъчно е да споделяте с всеки това, което ще публикувам на Фейсбук страницата си и изработения лично от мен информационен сайт с програмата ми за управление на Община Шумен.

Благодаря ви!

Неделчо Неделчев

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име