Сн. архив Радиан.бг

Над 400 служители от звената на МВР ще осигуряват охраната на изборните секции и обществения ред в Шуменска област. Служителите на реда ще реагират на сигнали, ще осигуряват охраната на изборните материали и пожарната безопасност още преди началото на вота и до края на изборния ден на 29 октомври. 

В региона ще се охраняват 303 секции. Подвижните избирателни секции са 16.

На територията на областта на разположение ще бъдат и 31 мобилни групи на ОДМВР, които ще работят по постъпили сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, за осигуряване на обществения ред, пътната безопасност и работа по престъпления от общ характер.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. В изборното помещение не се допуска и използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия, служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда в секцията.

В ОДМВР – Шумен и районните управления в Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, които са ангажирани в изборния процес.

В секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване. Органите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име