Новият кмет и новите съветници в Никола Козлево полагат клетва. Сн. Радиан.бг

НДПС, чиито кандидат Реджеб Вели изгуби изборите в Никола Козлево, обжалва решението на ОИК, с което Исмаил Ибрям от Местна коалиция ДПС бе обявен за кмет на общината. Административният съд в Шумен ще разгледа жалбата на 10 ноември, съобщиха от съда.

В жалбата се съдържа и искане за спиране изпълнението на решението на избирателната комисия, но със свое определение от днес съдът е отхвърлил претенцията на НДПС поради недоказаността и неоснователността ѝ. „Съдебният състав е счел, че неосъществяването на предварителното изпълнение на атакуваното решение би накърнило обществените интереси, тъй като се касае за проведен избор за конституиране на териториален орган на изпълнителна власт, какъвто е кметът на Община”, посочиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че 29-годишният Ибрям, земеделски производител и предприемач, успя да спечели на първи тур общината, която досега два мандата се управляваше от Ешреф Реджеб, а на тези избори кандидат за кметския пост беше синът му Реджеб Вели.

Вели участваше в изборите като кандидат от ПП “Национално движение за права и свободи“, след като ГЕРБ отказа да номинира бащата и сина от фамилията Ешрефоглу.

На 29 октомври за Исмаил Ибрям гласуваха 1 832 избиратели от Козлево, срещу 1 708 за Реджеб Вели.

Новият кмет на Никола Козлево, новоизбраните общински съветници и кметовете на кметства вече положиха клетва на първата след изборите тържествена сесия на местния парламент вчера.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име