Любомир Христов връчи кметската огърлица и ключа на Шумен на новия градоначалник Христо Христов.

На тържествена церемония днес новоизбраните общински съветници в община Шумен, кметът на общината Христо Христов и кметовете на кметства положиха клетва да защитават интересите и да работят за благосъстоянието на жителите на общината.

Церемонията бе водена от областния управител проф. Добромир Добрев, който поздрави избраните кметове и съветници и им пожела успешен мандат.

Удостоверенията за избор бяха връчени на общинските съветници от председателя на Общинската избирателна комисия Биляна Пейчева. След подписването на клетвените листи започна първото заседание на Общинския съвет в Шумен, което бе председателствано от най-възрастния съветник Николай Калев.

Общинските съветници днес встъпиха в длъжност

Досегашният кмет на Шумен Любомир Христов връчи кметската огърлица и ключа на Шумен на новия градоначалник Христо Христов. Вече бившият кмет благодари на стария общински съвет и на общинската администрация за работата им и пожела на новата местна власт да работи за Шумен.

„Да, вие спечелихте доверието на шуменци, но доверието е и голяма отговорност. Направете така, че хората да ви повярват. Загърбете личното си и партийно его и работете за Шумен, за нашия град, за нашите деца”, заяви Любомир Христов.

Новият кмет Христо Христов благодари на жителите на общината за подкрепата и пожела успешен мандат на новоизбрания Общински съвет.

„Доверието, което ми беше дадено е най-ценното нещо, което получих на този местен вот и това ме задължава да го оправдая. В тази връзка няма да забравя нито един проблем, нито една добра идея, която ми беше дадена от нашите съграждани през последните месеци. Ще положа всички усилия да имаме чиста подредена и благоденстваща община”, заяви Христо Христов.

Ситуацията, в която се намираме е сложна и вярата на нашите съграждани, че доброто бъдеще на нашия град е възможно е в състояние на изчакване, в състояние на една добронамерена проява на търпение, но това няма да продължи дълго. Днес ние сме под прожекторите на десетки хиляди погледи на наши съграждани, които имат надеждата, че всички ние тук сме част от разрешаването на проблемите, стоящи пред нашия град.

Това ни задължава през диалога, през аргумента и взаимодействието да поставим началото на нов подход в отношенията между администрацията и Общинския съвет, насочени към вземането на правилните решения в интерес на нашите съграждани. Убеден съм, че това е основното предизвикателство, което стои пред нас, както така и вярвам, че ние имаме възможността да реализираме тези стоящи пред нас въпроси, водещи до просперитета на Община Шумен, каза още новият кмет.

Заседанието на местния парламент продължи с избор на председател на Обс-Шумен.


Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име