Местата за продажба на мартеници в централната част на града ще бъдат разпределени на 2 януари 2024 г. от 8.30 часа във фоайето на източния вход на Община Шумен (Център за информация и услуги).

Търговията ще става по пешеходната зона на бул. „Славянски“ в отсечката от пл. „България“ до пл. „Освобождение“, съобщиха от Общината. Според утвърдената схема обявените места са 91. След разпределяне на местата кандидатите подават заявления за разполагане на маси за продажба на мартеници на гише № 3 в Центъра за информация и услуги в общината и заплащат административна такса от 10 лв.

На гише №3 подават заявления за разполагане на маси за мартеници и търговците, които желаят да продават на други места, извън централната градска част. Те също заплащат административна такса от 10 лв., а заявлението се одобрява от главния архитект.

Търговията на мартеници ще започне от 12 февруари 2024 г. и ще продължи до 8 март 2024 г. Таксата за 1 кв. м. търговска площ и тази година ще бъде 1,20 лв. на ден за центъра и по 1 лв. за зоните извън централната част на града.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име