Светлините на коледните елхи в Търговище и Разград ще грейнат на 6 декември, Никулден.

В 17.00 ч. идната сряда, на сцената пред Община Търговище ще започне музикална програма. В нея ще участват възпитаници на музикална школа „Ню войсис“ с ръководител Десислава Станкова.

След обратното броене до запалването на светлините на украсата, заря ще озари небето над Търговище, съобщиха от Общината.

Вече е в ход и монтирането на градска светлинна украса за коледно-новогодишните празници в града ни.  Специализирана фирма монтира светлинни пана на централната улица „Васил Левски“ и на кръстовището на ул. „Васил Петлешков“ и ул. „Мисионис“. В празнична премяна ще заблести и сградата на местната администрация и централната градска част.

Общинското предприятие „Флора“ пък е ангажирано с монтажа на празничните украшения по входните артерии на Търговище.

Коледните и новогодишните празници в Разград тази година ще са под надслов „Коледна магия“. Събитията ще се случват на двата централни площада „Независимост“ и „Момина чешма“, както и в пространството между тях. Коледната елха е поставена на ново място – в тревната площ зад паметника на Майстор Манол.

Тържеството, на което ще грейне елхата в Разград, ще започне в 17,30 ч. на 6 декември, сряда. В програмата ще участват изпълнители от Театрално-музикален център-Разград, Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“, Арт училище „Енджой“, Школа по К-поп, ТФ“Феникс“ и Клас по поп пеене, и трите към ЦПЛР-ЦРД и разбира се, Дядо Коледа.

До елхата ще бъде изградена сцена, на която местни формации ще имат концерти в дните, в които няма спектакли в културните институции в града. Така почти всяка от декемврийските вечери жителите и гостите на Разград ще имат възможност да посетят културно събитие.

Първият концерт е на 11 декември от 17,30 ч. в него ще участват: ДТА“Лудогорче“, Средношколска формация „Лудогорска младост“ към Капански ансамбъл-Разград, ДТС“Капанче“ и Гайдарски състав при НЧ“Напредък 1901“. На 12 декември край елхата е концертът на ТФ“Феникс“ и Клас по поп пеене към ЦПЛР ЦРД.

На 13 декември в 17,30 ч. ще танцуват децата от ДТШ“Хорце“, а ще свири Младежки духов оркестър при ЦПЛР ЦРД, от 18,30 ч. е концертът на Клубовете по народни танци от Разград.

На 14 декември от 17,30 ч. е концертната изява на Градски мажоретен състав, Школа по К-поп и Клас по поп пеене към ЦПЛР ЦРД.

На 20 декември от 17,30 ч. е концертът на възпитаниците на Арт училище „Енджой“. На 28 и 29 декември в 11,00 ч. ще се проведат работилнички на тема „Да си направим сурвачка“, в тях ще участват обучители от читалищата в община Разград.

В новогодишната нощ също ще има концерт. В него ще участват Група Soda A’coustic, фолклорната изпълнителка Галина Димитрова и Капански ансамбъл-Разград.

Атракциите за децата са основно пред Общинския културен център (Новия театър). Там ще има детско влакче на релси, малка детска въртележка, атракционна игра от типа „улови патето“, но с коледни елементи. Над тези забавления за малчуганите ще се извисява 8-метров надуваем Дядо Коледа. Ще има и коледна къщичка, декорирана като кът за снимки, където по няколко часа всеки ден Дядо Коледа ще чака малчуганите, за да се снимат с него. По желание на родителите добрият старец ще може да раздаде и подаръците на техните деца. До къщичката ще има кутии за дарения за благотворителни каузи. В кутиите ще се събират средства за лечението на Мартин Христов и на  Ангел Героев.

Миналогодишното коледно влакче ще пътува и тази година на площад „Момина чешма“(Ларго).

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име