20 психолози и социални работници от цяла България бяха обучавани, как да защитават децата в ситуация на насилие, докато работят с извършителите за корекция на агресивното им поведение. Подкрепата за безопасността и благоденствието на децата е във фокуса на проекта на Асоциация НАЯ, който организацията реализира с подкрепата на Европейската мрежа за работа с извършители на домашно насилие (WWP EN)  и Европейската комисия.

Участниците в обучението бяха представители на организации, които подкрепят пострадали от домашно насилие и работят с извършителите, за да няма рецидиви. В рамките на два дни те тренираха как да оценяват риска и да предприемат действия за подкрепа на децата, за да ги пазят от повторно насилие и нови травми.

„Програмите за извършители на домашно насилие в България постепенно трупат все по-голям опит и експертиза. В продължение на седем месеца имахме възможност да съберем добрите практики и предизвикателствата, които стоят пред колегите от цялата страна. Имахме възможност да изработим и да им предложим цялостна методика за защита на децата при работата с извършители на домашно насилие, както и система чрез която да въведат темата за отговорното родителстване и родителските роли. Вярваме, че всички тези инструменти ще са от полза на професион

 алистите и те ще могат да работят по добре по  тази деликатна и отговорна тема – защитата на децата.“, обясни ръководителят на проекта Светла Сивчева.

В проекта участваха повече от 60 психолози и социални работници от България.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име