Асфалтирани улица в селата, сн. община Шумен

Почти половината от парите по 20-милионния заем за асфалтиране на улици в Шумен и селата от общината вече са платени на строителните фирми – изпълнителки. Това показва справка, която кметът Христо Христов прилага в отговор на въпрос от общинския съветник Петър Петров

Припомняме, че по асфалтирането на улиците в общината работят три фирми, които спечелиха обществените поръчки при предходния кмет Любомир Христов – Автомагистрали Черно море, Винс Ин Хок ЕООД и Барс АД. 

Шуменската строителна фирма „Автомагистрали Черно море“ и свързаната с нея „Винс Ин Хок“ спечелиха в края на 2022 г. обявената от общината обществена поръчка за асфалтиране на градските улици на обща стойност 16 млн. лв.  „Автомагистрали „Черно море“, собственост на бизнесмена Димо Димов, получи договор за изпълнение на ремонтни дейности за 6, 4 млн. лв.  Другата фирма – „Винс Ин Хок“, собственост на сина на Димов, Ярослав Димов, спечели два договора – за рехабилитация на улици в Шумен за 6,5 млн. лв. и за рехабилитация на междублокови пространства за 2,9 млн. лв.

Барс АД има също два договора, за асфалтиране на улиците в селата, на стойност 3,88 млн. лв.

До този момент на фирмите – изпълнителки са платени общо 9,412 млн. лв. от изтегления заем в размер на 19,8 млн. лв., става ясно от документите, представени от кмета Христо Христов.

Публикуваме целия отговор на проф. Христов с приложената таблица за разплащанията по „асфалтовия“ заем до този момент

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име