ВиК – Шумен ще започне включването на новоизграден участък от Лот 2 по Оперативна програма Околна среда 2014-2020 към съществуващ довеждащ водопровод при помпена станция 1300 за Шумен на 19 декември. За изпълнение на сложния комплекс от технически мероприятия и строително монтажни работи, както и за осигуряване на безопасността на работещите, се налага спиране на водоподаването към Шумен, съобщават от пресцентъра на дружеството.

Около 7:00 ч на 19 декември ще бъдат спрени помпените агрегати на помпена станция 1300 и ще започне поетапното спиране на водата към града.  

Водоемите, които осигуряват питейната вода за Шумен, ще бъдат предварително напълнени до максимален обем, поради което се очаква водата към клиентите да започне да спира поетапно от 9:30 ч. сутринта.

Присъединяването към довеждащия водопровод ще бъде изпълнено от фирмата – строител на Лот 2 и ще стане в присъствието на представители на ВиК-Шумен ООД. Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планов ремонт на проблемни участъци по довеждащия водопровод, с които да бъде обезпечена безаварийна работа по време на коледните и новогодишните празници, посочват от дружеството.

След изпълнение на всички технически и административни процедури, съществуващият амортизиран водопровод ще бъде изключен от водопреносната мрежа на Шумен. Очаква се нормалното водоснабдяване да бъде възстановено до 24 часа.

ВиК – Шумен се извинява за неудобствата в резултат на изпълнение на строително – монтажните работи за включване на новоиградения участък от довеждащия водопровод и ще информира клиентите за хода на изпълнение на планираните дейности.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име