Сн. Община Шумен

Кметът на Шумен е номиниран за член на Контролния съвет на Националното сдружение на общините (НСОРБ). Днес кметът проф. д-р Христо Христов и председателят на Общинския съвет – Шумен Ася Аспарухова участваха в регионалното делегатско заседание за номиниране на членове на управителните органи на НСОРБ, съобщиха от пресцентъра на Общината. В него се включиха представители на общините в областите Варна, Шумен, Търговище и Добрич. Съгласно Правилника на НСОРБ, кандидатурите за членове на Управителния съвет се издигат на регионални заседания във всеки един от шестте района за планиране. Днешното заседание беше ръководено от председателя на Общинския свет – Варна инж. Христо Димитров и се състоя в к. к. „Златни пясъци“.

С голяма подкрепа за членове на Управителния съвет на сдружението от Североизточния район за планиране бяха номинирани кметовете на община Аксаково-Атанас Стоилов, община Варна – Благомир Коцев и на община Върбица – Мердин Байрям.

За членове на Контролния съвет на НСОРБ бяха издигнати кандидатурите на кметовете на общините Дългопол и Шумен, като делегатите подкрепиха номинацията на проф. д-р Христо Христов за член на Контролния съвет на НСОРБ.

На проведената по-късно областна среща за избор на представители на общините в бъдещия Регионален съвет за развитие в Североизточния район от област Шумен бяха избрани Нехрибан Ахмедова, кмет на община Венец и проф. д-р Христо Христов, кмет на община Шумен. За техни заместници бяха избрани Георги Георгиев, кмет на община Нови пазар и Зия Назиф, председател на Общинския съвет на община Каолиново.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име