От 1 до 15 февруари е срокът за подаване на заявления в Община Търговище за финансово подпомагане на спортните клубове. Сумата за стимулиране на дейността на клубовете се запазва в миналогодишния й размер от 80 000 лв., съобщиха от общинския пресцентър.

 Средствата ще се разпределят на база постижения на състезателите през годината, по реда на общинска наредба. Те ще бъдат преведени на два транша през годината.

 Размерът на финансовото подпомагане за един спортен клуб не може да превишава 18% от общия размер на сумата, която се отделя за подпомагане.

 Допълнителни точки носят организирането и провеждането на прояви за популяризиране и насърчаване на спортната активност.

 Припомняме, че 10 клуба имат договори с Общината за ползване под наем на общински спортни бази. Сумите за наем са символични, с цел подпомагане на спорта. В допълнение, Общината отделя и 55 000 лв. от бюджета си за консумативи, с които тези клубове да покриват разходите си. От своя страна пък спортните клубове имат задължението да поддържат в чист и изряден вид обектите, които ползват.

 Образци на необходимите документи и заявления за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Търговище.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име