Елвира Иванова и първокласниците Михаил Вацов и Борил Евтимов от скаутски клуб „Мадарски конник“ и техните ръководители бяха поздравени днес от кмета на Шумен проф. Христо Христов по повод Международният ден на скаутството или „Денят на основателя”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Представителите на шуменската скаутска организация разказаха на шуменския градоначалник за желанието, с което се включват във всички мероприятия и удовлетворението, което им носят доброволческите занимания. „Ние сме скаути от година и половина и много ни харесва“, споделиха двамата първокласници. „Сега правим мартенички, ще ги продаваме и ще предоставим средствата от акцията за благотворителни цели“, похвалиха се децата.

„Щастлива съм, че запълвам свободното си време с такива дейности, защото ние помагаме на хората и се учим да правим добро, с което се гордея много“, каза Ева, която е скаут от шест години и половина.

Кметът Христо Христов подари на децата и техните ръководители плакет „Мадарски конник“, като им пожела да продължат със същото усърдие да бъдат отдадени на своята кауза, да станат активни граждани и да постигнат позитивна промяна в своите общности.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име