Шест досъдебни производства са образувани при специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се проведе на 22 февруари на територията на ОДМВР-Разград, съобщиха от полицията.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване в частен дом в село Ясеновец, обитаван от 58-годишна жена. В имота са открити артикули, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са дамски чанти, портмонета и обувки с логото на Gucci, Tommy Hilfiger, Dior, Guess, Versace и други. Конфискуваните артикули са близо 1 700. Образувано е досъдебно производство по чл. 172 Б от НК.

На територията на РУ-Исперих са извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по досъдебно производство. В частен имот са открити 10 електронни вейпа – стъклени ампули със смолиста течност – пълнител за електронна цигара. С полеви наркотест течноста от ампулите е изследвана и реагира положително за наличие на канабис. Притежателят им е задържан. Образувано е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.

Акцизна стока без бандерол е установена и иззета от частен имот в кубратското село Беловец. В дома на 51-годишен мъж са намерени около 300 литра етилов алкохол – акцизна стока по смисъла на чл. 2, т.1 от Закона за акциза и данъчните складове.  Иззет е и казан за изваряване на алкохол. Води се досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

10 КПП-та бяха изградени от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 2 заложни къщи, 6 пункта за черни и цветни метали, 20 сборища, 4 заведения и 10 търговски обекта.

  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 496 лица и 393 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 105 наказателни документа. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 16.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име