Споразумението за партньорство ще бъде подписано в залата на музея в НИАР „Плиска“. Снимка РИМ - Шумен

Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и областният управител на област Варна проф. Андрияна Андреева ще подпишат споразумение за партньорство между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна. Обединяващата кауза, по която ще работят двете администрации, е „Популяризиране на туристически обекти и дестинации, подкрепа и опазване на културно-историческото наследство на територията на област Шумен и област Варна“.

Целта е знакови за двете области туристически обекти и паметници от културно-историческото ни наследство да бъдат популяризирани и съхранени като част от дейностите за постигане на устойчив туризъм в двата региона. 

Споразумението предвижда двете институции да обменят информация, да бъдат реализирани и координирани съвместни инициативи и тематични събития в общините, част от област Шумен и област Варна, да бъдат организирани работни срещи и дискусии за развитие на туризма, както и да бъде оказвано съдействие и подпомагане на дейности на различни организации, насочени към развитие на туризма и опазване на културно-историческото наследство на територията на област Шумен и област Варна.

Споразумението за партньорство между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна ще бъде подписано от областните управители на 5 април-петък, в 10.00ч. в залата на музея в Националния историко-археологически резерват „Плиска“. В 10.30.ч. на Голямата базилика проф. Добромир Добрев и проф. Андрияна Андреева ще представят първата съвместна инициатива между двете администрации.  

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Това е само за да отчитат дейност. Както се казва за пред хората. Нищо хубаво от това няма да произлезе. Защото за да има туризъм в гр. Шумен трябваше областния заедно с кмета да поискат от правителството преди 5 месеца да се финансира ремонта и изграждането на международно летище БУХОВЦИ! А ТЕ НИ ЗАНИМАВАТ САМО С ГЛУПОСТИ!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име