Полицаи се спускат към падналата над пропастта жена. Сн ОДМВР

47-годишна жена от Шумен е била спасена в събота вечерта, след като се подхлъзнала и паднала в силно пресечена местност в природен парк „Шуменско плато“, близо до скалния венец над Дивдядовските скали. Спасителната операция е продължила два часа и е била проведена от инспектори от сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР- Шумен и колегите им от РСПЗБН- Шумен – инсп. Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл.инсп. Валентин Василев, съобщиха от полицията.

Минути след 19 ч. на 6 април в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал за жена, която паднала до пътека в непосредствена близост до пропастта над скалите над квартал Дивдядово. Минути по-късно спасителните екипи се срещат в района на платото, близо до скалния венец. Разделят си района и го обхождат, следвайки получените gps координати. Проведен е допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че жената е в безпомощно състояние, захваната за храст на метри от пропастта. Двамата не губят време, екипират се на място.

Осигурен с екипировката, и чрез алпийски способ инсп. Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от РСПБЗН- Шумен жената е спасена.

Добре сме подготвени за такива ситуации, радвам се, че успяхме. Притеснението ми беше, че от падането в пропастта я деляха метри, а се беше хванала за един храст. Не знаех колко сили има. В момента, в който слязох до нея, знаех, че ще я спасим“, сподели инсп. Спасов. „Опасността продължи и в момента, в който ни извличаха нагоре към венеца, тъй като постоянно падаха камъни. Късметът беше на наша страна, успях да я предпазя, като й наведох главата към мен и по този начин я защитих. Благодаря както на колегата, така и на спасителния екип на РСПБЗН- Шумен за точните, координирани и бързо действия“, допълни спецполицаят.

Въпреки силния шок, в който била, 47-годишната жена успяла да благодари на спасителите си си за успешния край на операцията.

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име