Кабинетът „Главчев“ положи клетва на извънредно заседание на Народното събрание. Това е първото служебно правителство у нас след промените в Конституцията, което се закле пред парламента, а не пред президента.

„С това събитие предаваме властта към новия Министерски с пожелание за успех. Новите министри да успеят да свършат работа, която да бъде от полза за хората в България. Мога да уверя, че до последния ден нашето правителство направи всичко въможно да работи по управленската програма. Изпълнихме всички задачи, за които ни стигна времето, за да направим плавен преход“, каза Николай Денков при предаването на властта.

„Поемаме отговорността да пазим суверенитета на държавата, да работим за благоденствието на българските граждани и да изпълним нашата основна задача като служебен кабинет – организирането на честни избори”, заяви от своя страна Димитър Главчев.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“ С тези думи служебният премиер Димитър Главчев и министрите се заклеха пред Народното събрание. Прозвучаха химните на България и на Европейския съюз.

Припомняме, че проектокабинетът беше представен от Главчев в петък на среща с парламентарно представените партии. От указа на президента по-рано днес стана ясно, че на мястото на първоначално номинирания за външен министър Ивайло Ценов е предложен Стефан Димитров, който е посланик на България в Черна гора.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име