Кметът Христо Христов на годишната конференция на пенсионерите. Сн община Шумен

Годишна конференция събра граждани от третата възраст в Шумен. Събитието беше организирато от „Съюз на пенсионерите 2004“, а гости бяха кметът на Шумен проф. Христо Христов, председателят на общинския съвет Ася Аспарухова и Светослава Хайнова, зам.-кмет по социална политика и здравеопазване, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието уважиха и д-р Емилия Станчева, директор на НОИ-Шумен и Георги Миланов, директор на дирекция Социално подпомагане.

Конференцията откри председателят на Съюза на пенсионерите в Шумен г-жа Анка Янкова, която предложи в началото на срещата с едноминутно мълчание да бъдат почетени починалите пенсионери от COVID-19. Кметът на Шумен проф. Христо Христов поздрави присъстващите с думите: „Наричат ви хората от третата възраст, но това е само символично. За мен вие се хора в своята златна възраст. Време, в което знаете откъде идвате и докъде бихте могли да стигнете“. 

Конференцията продължи с анализ на значимите събития в календара на Съюза за изминалата година. Бяха отчетени трудностите и предизвикателствата в работата на обединението, както и обсъдени предложения за нови дейности.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име