Работна среща за подобряване на взаимодействието между институциите по превенцията и противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността на територията на община Велики Преслав се проведе днес между ръководството на ОДМВР- Шумен и кмета на общината Янко Йорданов, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Представени бяха данни от  спецификата на престъпленията в региона. За първите три месеца на тази година има спад на регистрираните престъпления с близо 20% в сравнение със същия отчетен период на миналата 2023 година. Отчита се и по-висок процент на разкриваемост тази година.  Не са регистрирани измами, в резултат на добрата превантивна работа с уязвимите групи и проведената кампания за противодействие на телефонните измами.

Началникът на полицейското управление във Велики Преслав гл. инсп. Тодор Енчев обобщи,че на територията на общината няма концентрация на престъпления на определени места, няма проблемни села в региона. Отчетено беше добро взаимодействие между местната власт и полицейските служители.

Усещането за сигурност на територията на общината е за спокойно място, допълни ст. комисар Гендов и обобщи, че се полагат усилия за обхващане и полицейско присъствие и в малките населени места.

Обсъдени бяха приоритетите за работа по превенция на пътната безопасност, сигурността на гражданите,наркоразпространението. Кметът на общината Янко Йорданов изрази готовност за  подобряване на  видеонаблюдението в града, както и да  се разширят местата, на които ще бъдат поставени нови камери, които да подпомагат  работата на полицията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име