Окръжен съд – Търговище насрочи за 16 май разпоредително заседание по дело за убийство на млада жена, извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен за убитата начин, и с особена жестокост, образувано след внесен от Окръжната прокуратура обвинителен акт. 29-годишният С.К. е предаден на съд и ще бъде съден за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, и т. 6а, във връзка с чл. 115 от НК.

Обвиняемият и неговата 21-годишна жертва се запознали през 2022 година и заживели на семейни начала. Част от времето си прекарвали в България, а друга част при техни роднини във Франция. По време на съжителството им мъжът често малтретирал младата жена, като упражнявал както физически, така и психически тормоз над нея. Той бил много ревнив и имал чести изблици на вербално и физическо насилие спрямо пострадалата, включително и в присъствието на други хора. С.К. държал пострадалата в подчинено положение и я контролирал напълно.

В началото на месец август 2023 г. двамата се завърнали в България след поредно гостуване при роднини в чужбина. Установили се за кратко в апартамент, собственост на мъжа, намиращ се в град Омуртаг. Именно там в ранния следобед на 29 август, след пореден пристъп на ревност, С.К. нанесъл жесток побой на своята жена. Той й нанасял множество силни  удари с ръце и крака по цялото тяло, като й причинил множество травматични увреждания, в резултат на които тя починала. След като си дал сметка, че жената е мъртва, обвиняемият дори предприел действия в опит да се оневини.

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име