Депутатът Веселин Вешев и общинският председател на Възраждане в Шумен Ивайло Обретенов на брифинг. Сн Радиан.бг

„МБАЛ – Шумен е в окаяно състояние и директорът й д-р Димитър Костов трябва да обясни защо се е стигнало дотам!“ – това заявиха на пресконференция депутатът от Възраждане Веселин Вешев и  общинският председател на партията Ивайло Обретенов. Според тях ситуацията в областната болница е много притеснителна.

Представителите на Възраждане коментираха положението в лечебното заведение във връзка с предстоящото редовно общо събрание на МБАЛ – Шумен, в което ще участва и представител на община Шумен, един от акционерите в болницата

„Договорът на сегашния управител изтича и ще бъде избран нов управител. В болницата обаче има проблеми, и те не са само за двора и за бариерата. Много е притеснителна ситуацията в МБАЛ – Шумен. Очно отделение е закрито, макар че преди година д-р Костов заяви пред общинския съвет, че това няма да се случи. Той излъга съветниците! Ремонтът на детско отделение още не е започнал, има проблеми с кадрите“, заявиха представителите на Възраждане.

Те допълниха, че ще поискат среща с директора на болницата, за да чуят неговите обяснения за окаяното състояние на лечебното заведение. Представителите на Възраждане прогнозираха, че на предстоящата сесия ще има дискусия по темата и общинският съвет ще излезе със своя позиция във връзка с изтичащия мандат на шефа на МБАЛ – Шумен.

Ивайло Обретенов представи позицията на Възраждане по няколко точки от дневния ред на сесията на 25 април:

Във връзка с докладната за Онкоцентъра, от партията заявиха, че позицията им остава непроменена и те ще държат управителят на КОЦ – Шумен да бъде лекар със специалност „онкология“ или „медицинска онкология“.      

От Възраждане се противопоставят на предложението на Венцислав Венков за мораториум върху наградите на Шумен. „Няма никакво основание да се налага такъв мораториум, още повече, че през март присъдихме най-високата награда. Смятаме, че такъв мораториум ще бъде нецелесъобразен, това е и позицията на администрацията“, заяви Ивайло Обретенов

Възраждане настоява паркингът зад библиотеката да бъде безплатен и да се отмени заповедта за платена зона

Партията има свое предложение и за дела на общината в хотел „Шумен“. „За нас е безсмислено общината да иска басейна в хотела, защото вече се строи нов басейн. Смятаме, че ще е по-добре да започнат преговори за купуване на хотел „Мадара“ в центъра на Шумен, който собствениците искат да направят жилищен блок. Според нас, това трябва да остане хотел и общината да инвестира в него“, каза Ивайло Обретенов.

От Възраждане се похвалиха, че след 6-месечна борба най-накрая ще се уредят отношенията между общината и МБАЛ – Шумен за съвместно стопанисване на двора на болницата. Така ще се знае кой носи отговорност за парка и за дадените под наем помещения, коментираха от Възраждане

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име