Областният управител проф. Добромир Добрев проведе работна среща с представители на институциите за координация и организация на провеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

В срещата участваха заместник-областният управител Нели Георгиева, председателят на Районната избирателна комисия Светозар Петков, директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОД МВР Шумен комисар Румен Симеонов, началниците на Районните управления в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново, представители на общините и на Областна администрация.

Беше обсъдена готовността и ангажиментите на институциите за участие в изборния процес, създадената организация за охрана на изборните книжа и материали, предаването им на общинските администрации, начините за осъществяване на координация и съвместната им работа в процеса на подготовка и провеждане на изборите.

Няма промяна в начина на работа и приемане на документите от секционните избирателни комисии след края на изборния ден, като със заповед на областния управител е определена зала „Арена-Шумен“ за мястото, където ще бъдат ситуирани Районната избирателна комисия и изчислителния пункт към нея за отчитане на изборните  резултати.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име