Паметник „Създатели на българската държава“ ще бъде осветен в лилаво от 17 до 21 май в чест на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

На 18 май висшето училище ще изпрати абсолвентите от Випуск 2023, а на 21 май академичната общност ще отбележи патронния си празник. Със съдействието на Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ в този период внушителният монумент над Шумен ще грее в цвета на Шуменския университет.

Във Випуск 2023 са се дипломирали общо 1 850 души, а над 500 от тях ще дойдат лично на 18 май в Летния театър, за да положат клетва за съпричастност и да отпразнуват успешно завършеното си образование. Началото на тържествената церемония е в 10:00 часа.

На 21 май в 9:30 часа с ритуал по вдигане на знамената пред Ректората и поднасяне на цветя ще бъде отбелязан патронния празник на Шуменския университет. По-късно преподаватели, студенти и служители ще посетят НИАР „Велики Преслав“, където преподаватели от Факултета по хуманитарни науки и Научния център „Преславска книжовна школа“ ще изнесат беседа „По стъпките на епископ Константин Преславски“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име