Спортен празник за децата на Шумен организира Община Шумен и ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Хан Крум“ в зала „Арена“. Поводът е Международният ден на предизвикателството и Ден на българския спорт – 17 май.

Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела лично „много борбеност, мотивация за нови успехи и целеустременост по пътя, който са поели“. На събитието присъства Даниел Даулов – старши експерт в направление „Спорт и младежки дейности“ в общинската администрация и треньорите на спортните клубове в града, съобщиха от Общината.

Директорът на спортната школа Людмила Любенова благодари на екипа си, благодарение на който успешно развиват спорта в града. През всичките години Ученическа спортна школа „Хан Крум“ е била основен фактор за развитието на детско-юношеския спорт в града. Школата активно участва във всички вътрешни състезания на Ученическите спортни школи за  различните спортове и се представя  повече от достойно. От 1969г. до днес школата развива спортовете: футбол, художествена гимнастика, лека атлетика, баскетбол, хандбал, волейбол, карате, шахмат и лечебна гимнастика. Учебно-тренировъчната дейност се осъществява благодарение на финансирането на Община Шумен, което позволява на децата да се занимават със спорт в свободното си време.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име