С тържествена церемония бяха изпратени абсолвентите на шуменския университет. Сн община Шумен

В навечерието на 24 май с тържествена церемония в Летния театър бяха изпратени абсолвентите на шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Във випуск 2023 са се дипломирали общо 1 850 души, съобщиха от университета

Кметът проф. Христо Христов и ректорът на университета проф. Витанова отправиха поздрави и пожелания към завършващите. „Пожеланията ми са кратки: Не спирайте да се учите! Не се отказвайте да опитвате отново и отново! Не се отказвайте и се борете за осъществяване на мечтите си! Само така ще изградите себе си като щастливи и удовлетворени личности“, каза кметът проф. Христов. Последва клетва на абсолвентите към родната им Алма матер и връчване на дипломите.

Срещите на кметския екип продължиха днес с посещение на основно училище „Панайот Волов“ в с. Мадара, където общинското ръководство се запозна с постиженията на учителите и учениците в това 120-годишно просветно средище, съобщиха от пресцентъра на общината. Гостите влязоха в реновираните класни стаи, специализираните кабинети и присъстваха на мултимедийно обучение.

Училището в с. Мадара

В подножието на Мадарските скали тържествено бяха връчени наградите от 16-тия Национален конкурс „Мадарския конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“. Конкурсът се организира ежегодно от Министерство на образованието и науката, ЦПЛР – Обединен детски комплекс „А.Стоянов“ –  Шумен и Националния дворец на децата. С откъс от спектакъла „Създаване на българската държава“, членовете на Национално дружество „Традиция“ откриха церемонията.

Кметът проф. Христо Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и  заместник-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ Светослава Хайнова наградиха победителите в различните възрастови групи.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име