КОЦ - Шумен

В гневно отворено писмо медиците от Комплексния онкологичен център изразяват своето смущение и възмущение от действията на кмета Христо Христов по отношение на Онкоцентъра. Писмото е подписано от 44 лекари, медицински сестри, лаборанти и санитари, които обвиняват кмета и общинската администрация, че с действията си поставят в риск здравното заведение.

Медиците основателно са засегнати от факта, че тяхната високопрофесионална работа и постигнатото високо качество на здравната услуга „нямат никакво значение за формираното отношение на кмета Христо Христов“. По-рано лекари и сестри от Онкоболницата се оплакаха, че кметът така и не се е срещнал с колектива, за да чуе мнението на всички медици, а се доверява само на твърденията на двама-трима за ситуацията в КОЦ   

„Не желаем да бъдем съучастници в съсипването на една успешна болница!“, предупреждават работещите в Онкоцентъра. Отвореното им писмо е адресирано до областния управител, председателя на общинския съвет, кмета на Шумен и общинските съветници

 Ето пълният текст на писмото:

Крайно смутени сме от факта, че постигнатото високо качество на здравната услуга, довело до повишено доверие сред пациентите с онкологични заболявания /с повече от 3 000 са се увеличили пациентите, потърсили лечение в КОЦ Шумен през 2023 г. в сравнение с 2022 г./, нямат никакво значение във формираното отношение на кмета на община Шумен Христо Христов, чиито позиции и действия създават негативно впечатление сред работещите в лечебното заведение и обществеността.

Нещо повече!

В докладната записка относно избиране на временно изпълняващ длъжността управител на КОЦ, кметът Христо Христов изразява готовност да реализира процедурите по отдаване под наем на определени обекти.

Какви обекти има предвид кмета Христо Христов и за какви процедури за отдаване под наем става въпрос ? Застрашено ли е бъдещето на здравното заведение, на работещите и на лекуващите се там?

Ние просто искаме да лекуваме нашите пациенти в една спокойна атмосфера! Пациенти и лекари сме поставени в ситуация на несигурност, огромните усилия, които полагаме, се неглижират и заедно с това наблюдаваме действия от страна на общинска администрация, които поставят в риск бъдещето на здравното заведение.

Не желаем да бъдем съучастници в съсипването на една успешна болница и нашият труд и отдаденост към пациентите да бъдат умишлено дискредитирани!“

Отворено писмо от КОЦ
Подписи
Подписи 2
Подписи 3

На сесия утре ще се гледа докладната записка на кмета Христо Христов, който иска да бъде сменен управителя на КОЦ – Шумен д-р Свилен Арнаудов и на негово място да бъде избран временно изпълняващ длъжността. Кметът предлага за нов управител д-р Румен Ботев.

Юристи вече предупредиха, че отстраняването на д-р Арнаудов ще бъде незаконно и ще падне в съда, защото д-р Арнаудов управлява с напълно легитимен анекс към трудовия си договор, приет с решение на общинския съвет миналата година

Защо кметът и стоящите зад предложението му политически сили решиха да „развъртят метлата“ в Онкоцентъра точно в навечерието на изборите, е въпрос с няколко възможни отговора. А на изборите ще видим какво мислят по въпроса шуменци и дали избирателите също няма да развъртят метлата заради случващото се с Онкоцентъра.  

Дияна Желязкова

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. Риск има, и той е да бъдат премахнати феодализма и семейните зависимости в това лечебно заведение. Всичко друго е лъжа!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име