Пресконференция на Корнелия Нинова, на която тя обяви оставката си. Сн Пресцентър БСП

След лидера на „Да, България“ Христо Иванов, който подаде оставка вчера заради лошите изборни резултати на ПП-ДБ, днес и председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че напуска поста си.

„Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка”, заяви Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя обяви, че свиква Националния съвет, който трябва да избере един от заместник-председателите, който да довърши мандата и да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия. 

„Това означава нови общински председатели, областни председатели, структури на женското, младежкото и движението на ветераните, пряк избор на председател през септември и Конгрес през октомври. Това е процесът, който трябва да извърви партията и мерките, които трябва да вземе за промяна на състоянието, в което се намира в момента”, обясни Нинова. 

Тя изказа благодарност към всички, които са подкрепили БСП на изборите, към членовете, симпатизантите, доброволците и кандидатите. 

„Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност. Изключително ниската избирателна активност е наказание за всички в политическата система. Този път протестният вот се изрази с негласуване. И ако и сега не ни светне червената лампа и не се вземат мерки, следващият път сигурно ще е още по-катастрофално”, предупреди Корнелия Нинова. 

Според лидера на БСП на тези избори няма победител, тъй като всички, без ДПС и ИТН, губят гласове.  „ГЕРБ, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета на българските гласоподаватели”, коментира Нинова. Тя смята, че тази фрагментация означава нестабилност и трябва да се работи в посока това да бъде коригирано. Нинова посочи, че вече няма голяма партия, а увеличаващо се представителство на много малки партии в парламента. 

„За нас е пълен провал поведението на българската социология. Нито една от техните прогнози не се сбъдва в тези резултати. Не само на традиционните партии, но никой не улови дори и най-малкото движение на новата партия „Величие”, коментира още Корнелия Нинова. 

„Стана ясно, че вляво няма нищо друго сериозно, освен БСП. Всички приказки за голяма нова лява вълна – „Солидарна България” и „Левицата”, приключиха. Единствено „БСП за България” представлява лявото в парламента в парламентарната република”, коментира Нинова.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Ти да видиш, светнала и ЛАМПАТА на Корнелия! Съмняваме се, че и със светната лампа ще види кашата която сама си забърка в гр. Шумен поставяйки за кмет човек който няма нищо общо със БСП, който не е член на БСП, който поставя в култ АБВ, ГЕРБ и други само и само да не с хората които го избраха. Дерзай Корнелия !

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име