6250 нарушения са установени през месец май при контрол на пътното движение в област Шумен. 2610 от тях са за превишение на скоростните режими, като най-много са установените нарушения за движение със скорост до 30 км/ час над максимално разрешената. За неправилно паркиране и спиране са санкционирани 533 водачи, 379 – за неспазване на предимство, знаци и сигнали.

По време на проверките полицейските служители за спазване на правилата на движение са установени 15 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, а други седем- след употреба на наркотични вещества и техни аналози. По пътищата в областта са засечени и 33 неправопоспособни водачи. Зад волана на технически неизправно моторно превозно средство са били 239, а с нередовни пътни документи са били 391 водачи.

При контрол на пътното движение са съставени 194 акта за установени административни нарушения за неизползване на обезопасителен колан или каска, а 31 акта са съставени на водачи, които са ползвали мобилен телефон по време на управление на превозните средства. За отнето предимство на пешеходци са санкционирани 10 водачи, а за неправилно пресичане на пешеходци са съставени 29 глоби с фиш и 2 акта.

При проверките без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са били 60 водачи. Временно са отнети свидетелствата за управление на 54 водачи и е прекратена регистрацията на 40 пътни превозни средства.

През месец май на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани 57 пътно-транспортни произшествия, от тях тежките са шест с шестима ранени участници в пътното движение. За същия период на миналата година катастрофите са били 47, с 22 ранени и трима загинали на пътя.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Образцово изложение на правонарушенията на гражданите, но не виждам другата страна! Защо винаги говорите само за грешките на хората, а кога ще посочите правонарушенията извършени от МВР, прокуратурата и общинските служители срещу гражданите ? Защо прокуратурата си затваря очите когато трябва да актуват сгрешил служител на МВР или община шумен? Излиза на края, че неоправданите са гражданите!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име