ДПС увеличава броя на мандатите си в Разград и Търговище и в новия парламент ще има по трима депутати от двата избирателни района. Това стана ясно, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви разпределението на мандатите в 50-тото Народно събрание.

Разград изпраща в Народното събрание четирима депутати. В 49-тия парламент ДПС имаше два мандата, а ГЕРБ и ПП-ДБ – по един. В новото Народно събрание партията на Пеевски ще има с един депутат повече от Разград, за сметка на ПП-ДБ, които губят мандата си и остават без народен представител от региона.

Депутатите на ДПС ще са съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, Хабибе Расим и Мехмед Салим. Чакъров обаче е избран за народен представител и от Силистра и ако реши да влезе оттам, неговото място в Разград ще заеме Едис Даудов.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС също е избран в два региона –  Разград и Хасково. Вероятно Добрев ще влезе от листата в Хасково и ще отстъпи мястото в Разград на бившия областен управител Гюнай Хюсмен.

Търговище също изпраща в парламента четирима народни представители, като и в този район има промени в мандатите на партиите. БСП и ПП-ДБ губят мандатите си в региона и ДПС вече ще има трима депутати от Търговище – Джейхан Ибрямов, Неждет Шабан и Езхар Ибрямова-Сеидова.

Четвъртият мандат е за ГЕРБ – народен представител от района ще е бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име