Победителката Мира Радославова. Снимка Американски университет

Мира Радославова, ученичка от шуменската природо-математическа гимназия „Нанчо Попович“, спечели с най-висок резултат при всички дисциплини в състезание на Американския университет в Благоевград.

Общо 64 единадесетокласници от цялата страна мериха сили в първото по рода си състезание AUBG MultiTalent Quest, провело се на 17 и 18 март. Участниците показаха своите математически способности, дебатираха, търсеха решения на социални проблеми и разкриваха талантите си в областта на изкуството и спорта.

Участниците в състезанието. Снимка Американски университет.

Мира Радославова от Шумен спечели първо място с най-висок брой точки от всички дисциплини. Тя, заедно с победителите в отделните категории, бяха отличени на церемония по награждаването на 18 март в Американския университет.

„Искам да благодаря на организаторите, защото идеята ме спечели веднага и много исках да участвам. Благодаря на всички. Преживяването беше невероятно“, каза след церемонията победителката Мира Радославова. Тя впечатли журито със своите разнообразни таланти в дисциплини като дебати, информатика, литература, история, хореография и танци. За победата си шуменската ученичка беше наградена със специален сертификат и лаптоп.

Награди бяха връчени на трима от най-добрите участници във всяка дисциплина, на най-добрия отбор, представил решение на социален проблем, както и на тримата участници с най-голям сумарен резултат от всички дисциплини. Организаторите също връчиха специални награди от името на Центъра по английски език към Американския университет и Университет за деца на Явор Киряков.

AUBG MultiTalent Quest бе открит с компилация от видеата на учениците, в които те представят себе си, талантите и постиженията си. Първото съревнование беше CharisMATHics, в което учениците имаха 90 минути да решат 30 задачи във формата на изпит SAT. След това в състезанието по дебати отборите се изправиха един срещу друг, за да разискват теми от широк спектър – от това дали трябва да се дава домашна работа до въпроса за смъртното наказание.

Снимка Американски университет

Социалните казуси, на които се търсеше решение, се отнасяха за бездомните кучета, опазването на национални паметници, проблемите на ромския етнос и др. Всеки отбор презентира 10 минути, след което трябваше да отговори на въпросите на журито. Задължително условие бе презентациите да се направят без помощта на компютърна техника.

AUBG MultiTalent Quest продължи с представяне на артистичните таланти на участниците в театър „Д-р Карл Джераси“ в кампуса на АУБГ. Учениците пяха, представяха картини, видеа, гравиране на чаши, свирене на гайда и други таланти. А в спортната зала на университета се проведе In the SPORTlight, серия от интересни и иновативни спортни предизвикателства, които участниците трябваше да преодолеят за най-малко време.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име